Binnen 30 minuten op locatie | Altijd garantie | 25 jaar ervaring

|

Gootsteen wordt ontstopt door een professionele loodgieter.

Afvoer ontstoppen

Een verstopte afvoer is vervelend. Als afvalwater niet goed wegloopt, kan dit wijzen op een verstopping. Voorkom hardnekkige problemen door de afvoer te laten ontstoppen door een professionele loodgieter. Schakel Loodgieterscollectief in en laat uw rioolprobleem vandaag nog verhelpen.

Symbool voor garantie door middel van een offerte en schuddende handen
Altijd garantie
Symbool van eerlijke prijzen, euroteken met hand.
Geen verborgen kosten
Symbool voor loodgieter, man met veiligheidshelm
Binnen 30 minuten op locatie
Symbool van een professional met ervaring
Meer dan 25 jaar ervaring
Verstopte afvoer in een wasbak wordt ontstopt.

Wat veroorzaakt een verstopte afvoer?

Om op de juiste manier een afvoer te ontstoppen is het noodzakelijk om te oorzaak te achterhalen van de verstopping. Op die manier kunt u doelgericht te werk gaan en is de kans op succes het grootst. Hieronder staan de meest voorkomende oorzaken die tot een verstopte afvoer leiden.

Haarophoping

Een veelvoorkomend probleem na het douchen is de ophoping van haren in het afvoerputje. Dit kan leiden tot verstoppingen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om te vermijden dat grote hoeveelheden haar in het putje terechtkomen.

Blokkades door voorwerpen

Onbedoelde blokkades kunnen ontstaan door voorwerpen zoals elastiekjes, papiertjes, wattenstaafjes en speldjes die per ongeluk in de afvoer belanden. Het is noodzakelijk om te voorkomen dat dergelijke items in het riool terechtkomen.

Afvalwater met resten

Een veelvoorkomende oorzaak van een verstopte afvoer is water met afvalresten zoals vet en etensresten. Na verloop van tijd kunnen deze resten aan de binnenkant van de riolering vast komen te zitten, waardoor verstoppingen ontstaan.

Zeepresten

Zeepresten kunnen zich ophopen aan de binnenkant van de afvoer, wat kan leiden tot verstoppingen. Dit kan zich voordoen in de afvoer van het bad, de wasmachine of de douche.

Kalkafzetting

Kalkafzetting in de riolering kan optreden doordat water kalk bevat. Bij elke stroom van water blijft kalk achter in de riolering, wat mogelijk tot verstoppingen kan leiden. Het regelmatig voorkomen van deze situaties is essentieel voor een goed functionerend afvoersysteem.

Ontstoppingsdienst bellen of zelf afvoer ontstoppen?

Als u te maken heeft met een oppervlakkige verstopping kunt u soms zelf uw afvoer ontstoppen met baking soda en kokend water, een rubberen ontstopper of een trekveer. De meeste verstoppingen zitten echter te diep, waardoor het zelf ontstoppen geen nut heeft. Er is een grote kans dat u het probleem zelf erger maakt. Loodgieterscollectief adviseert u daarom om een professional in te schalen bij een verstopte afvoer.

Kosten indicatie afvoer ontstoppen

Uw afvoer laten ontstoppen hoeft niet kostbaar te zijn, zeker niet als u kiest voor Loodgieterscollectief.nl. De exacte kosten voor het ontstoppen van uw afvoer zijn echter moeilijk in te schatten zonder verdere informatie. De prijs hangt namelijk af van verschillende factoren:

 • Waar in uw afvoer bevindt zich de blokkade?
 • Hoe hardnekkig is de verstopping in uw afvoer?
 • Met welke ontstoppingsmethode kan de vakman het probleem oplossen?
 • Heeft de verstopping geleid tot beschadigingen of lekkages?
 • Hoeveel tijd is de specialist in totaal bezig met ontstoppen?

Wat de kosten ook zijn, weet dat u bij ons altijd een eerlijke prijs betaalt. De prijs wordt vooraf verstrekt en is volledig vrijblijvend. Zo komt u achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

Loodgieter ontstopt wasbak bij de leiding

Werkgebied

Loodgieterscollectief is werkzaam in Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant:

Contact opnemen

Neem telefonisch contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan via ons contactformulier.

  ADRESGEGEVENS

  Loodgieterscollectief
  Leyweg 809Y
  2545GS Den Haag

  Telefoon: 06 34 39 29 29
  E-mailadres: klantenservice@loodgieterscollectief.nl

  Reviews

  Romy Lobee
  Romy Lobee
  2023-11-28
  Goed geholpen met mijn lekkage! Super service.
  Tim Burghoorn
  Tim Burghoorn
  2023-11-28
  Super service. Vakkundig en vriendelijk geholpen.
  Menno Black gmail
  Menno Black gmail
  2023-11-27
  Snel gekomen. Prima werk. Aardige mensen. Perfecte na service. Niet te duur. Dus: Aan te bevelen
  Semih Sönmezdag
  Semih Sönmezdag
  2023-11-12
  In mijn badkamer begon ik schimmels te zien op de plafond. Hier wist ik niet wat voor vakman ik moest benaderen. Uiteindelijk ben ik via een vriend bij Loodgieterscollectief terecht gekomen en wat was dat een goede keuze. Binnen 5 uur hebben ze dezelfde dag mijn plafond verwijderd, tussenruimte opgeschoont, leiding vervangen, ventilatie toegevoegd en een mooiere plafond geplaats. Nu weet ik wie ik moet benaderen in de toekomst en wie ik met vertrouwen kan aanraden!
  Richard de Brabander
  Richard de Brabander
  2023-07-20
  Uitstekend werk, geleverd op de afgesproken tijd. We hebben dezelfde dag nog de afvoer volledig toekomstbestendig gemaakt. De prijs was ook prima.
  © 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks